Żarówki te różnią się jedynie producentem. Obie żarówki dają bardziej chłodną barwę od standardowych. Miałem kiedyś BlueVision W5W i w porównaniu ze zwykłą W5W, BV świecą światłem bardziej białym (nie świeca na niebiesko, temperatura barwy ok. 4000k). Pozdro!
Jakie są różnice w czujnikach temp. płynu O1/1,9TDI/90KM
Zwiń
X
-
Jakie są różnice w czujnikach temp. płynu O1/1,9TDI/90KM
Witam.
I u mnie przyszedł czas na wymianę czujnika temp. płynu / wskaźnik raz wskazuje po czym zmienia mi temp i spada do zera, a po jakims czasie znowu wszystko o.k./
Kierując się Waszymi wskazówkami znalezionymi na forum postanowiłem osobiście zająć sie tematem.
Znalazłem w typowanym miejscu pod maską wspomniany czujnik /chyba 4-ro pinowy/ gdyż dochodzą do niego 4 przewody, ale kostki nie udało mi się odpiąć.
Z tym, że mój czujnik jest czarny..., a większość pisze ,że powinien być zielony. Podjechałem do sklepu i tam sprzedawca podał mi zielony /na 4 piny jakby w kwadracie/ i nawet nr się zgadza: 059919501 - no właśnie na końcu brakuje literki A.
Czy to jest to samo co z literą"A"?
Może jakaś podpowiedź - brać ten co jest /to chyba wesja Made in Luxemburg/, czy szukać z literą "A"?MK3 2.0TDCI
-
-
Re: Jakie są różnice w czujnikach temp. płynu O1/1,9TDI/90KM
Zamieszczone przez sandokan4Witam.
I u mnie przyszedł czas na wymianę czujnika temp. płynu / wskaźnik raz wskazuje po czym zmienia mi temp i spada do zera, a po jakims czasie znowu wszystko o.k./
Kierując się Waszymi wskazówkami znalezionymi na forum postanowiłem osobiście zająć sie tematem.
Znalazłem w typowanym miejscu pod maską wspomniany czujnik /chyba 4-ro pinowy/ gdyż dochodzą do niego 4 przewody, ale kostki nie udało mi się odpiąć.
Z tym, że mój czujnik jest czarny..., a większość pisze ,że powinien być zielony. Podjechałem do sklepu i tam sprzedawca podał mi zielony /na 4 piny jakby w kwadracie/ i nawet nr się zgadza: 059919501 - no właśnie na końcu brakuje literki A.
Czy to jest to samo co z literą"A"?
Może jakaś podpowiedź - brać ten co jest /to chyba wesja Made in Luxemburg/, czy szukać z literą "A"?
2. Zielony owalny to 059919501A a kwadratowy bez "A". Czyli pan w sklepie pokazał Ci kwadratowy. Zdjęcia masz tu:
Czarny owalny to 078919501C. Właśnie go wywaliłem - założyli mi go w serwisie rok temu - podobno zamiennik - ale od początku zamiast 90 to pokazywał 75.
Jeśli to za mało i chcesz koniecznie zobaczyć jak wygląda kostka owalna w środku to pisz na pw - zrobię fotkę i Ci wyślę bo mam ten czarny owalny jeszcze w domu.j65
Komentarz
-
-
Dziękuję za odpowiedź, ale podpowiedz jeszcze jak wypiąć tą .... kostkę. U siebie mogę ją jedynie wyrwać, gdyż nie ma czego naciskać /jedynie z prawej strony stojąc na wprost/ jest wypust, ale w nim nic nie ma do naciskania - sprawdzałem lusterkiem. Podrapałem sobie tylko ręke, a czujnik jak przyspawany...
Jedynie co mi zostaje to zakupić dwa, jeden owalny, drugi kwadratowy lub wypiąć stary sprawdzić co to jest , wypiąć jakoś na siłę no i uzupełnić cały płyn gdyż z pewnościa cały przez ten czas zleci...MK3 2.0TDCI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sandokan4Dziękuję za odpowiedź, ale podpowiedz jeszcze jak wypiąć tą .... kostkę. U siebie mogę ją jedynie wyrwać, gdyż nie ma czego naciskać /jedynie z prawej strony stojąc na wprost/ jest wypust, ale w nim nic nie ma do naciskania - sprawdzałem lusterkiem. Podrapałem sobie tylko ręke, a czujnik jak przyspawany...
Jedynie co mi zostaje to zakupić dwa, jeden owalny, drugi kwadratowy lub wypiąć stary sprawdzić co to jest , wypiąć jakoś na siłę no i uzupełnić cały płyn gdyż z pewnościa cały przez ten czas zleci...
Nie odkręcaj korka zbiornika wyrównawczego. Wycieknie jedynie ok.1.5 litra płynu.
Dla łatwiejszego dostępu do zaczepu na kostce możesz spróbować obrócić czujnik w gnieździe w oringu.
Oring po wyjęciu czujnika może zostać w gnieździe. Po wyjęciu oringa oczyść z osadów miejsce pod nowy oring.
Powodzenia.j65
Komentarz
-
Komentarz